Posters, abri's en grote formaten

Groot-groter-grootst. Ik maak met regelmaat grote formaten zoals posters, abri’s en blow-ups. Maar wat maakt een poster nou een poster? En wist je dat een abri eigenlijk een bushokje is? Tot hoe groot is een groot formaat mogelijk?

Astrum Poster Outdoor A0 groot formaat Blowup

Posters

Een poster, ook affiche of aanplakbiljet genoemd, is een groot vel bedrukt papier met als doel opgehangen te worden. Een poster wordt gemaakt om een boodschap bekend te maken, of is ter decoratie.  Posters kunnen op elk benodigd formaat gemaakt worden, maar doorgaans is een poster een A-formaat groter dan A4 gebruikt (A3, A2, A1, A0).

Abri's

Het abriformaat is een poster met vast formaat (1185 × 1750 mm) die komt van de benaming van een abri: een kleine, niet afgesloten wachtruimte voor het openbaar vervoer, zoals een bus- of tramhalte.  Meestal is er in deze wachthokjes een (verlicht) reclamepaneel. Deze reclameborden hebben een standaardmaat wat daardoor dus het abri-formaat is.

Drukwerk in grote formaten blow-ups

Groot formaat: blow-ups

Drukwerk op een groot formaat noemen we doorgaans blow-ups. Omdat dit vaak voor een buitentoepassing is, wordt het meestal niet op papier gedrukt maar op een weersbestendig materiaal. Dit kan bijvoorbeeld canvasdoek zijn maar denk hierbij ook aan bijvoorbeeld folie, kunststof platen etc. Op canvas zijn wel de grootste formaten mogelijk, zoals bijvoorbeeld het bekleden van een compleet gebouw.

Belettering

Ook belettering van een auto, bus of op ramen is een groot formaat. Dit wordt vaak gedaan door middel van een sticker die uitgesneden wordt uit folie.

Heb je een belettering van je auto, bus of gebouw nodig of een ander groot formaat? Ik werk samen met diverse gespecialiseerde leveranciers voor grote formaten. Neem contact op, ik vertel je graag meer over de mogelijkheden!

Meer info over posters abri’s en blow-ups ? 
Neem contact op: 06 21 42 04 48 / bas@basisvorm.nl