basis/dtp

DTP is mijn basis. Met ruim 20 jaar ervaring lever ik strakke documenten in de juiste layout volledig drukklaar bij de drukker aan. 

Strak dtp-werk

Als dtp’er zorg ik er voor dat ontwerpen technisch goed uitgevoerd worden. Voor een perfect eindresultaat moet alles kloppen; resolutie, kleur, typografie. Met Adobe Creative Cloud (InDesign, Photoshop, Illustrator) maak ik strakke layouts en zorg ik ervoor dat alles volgens huisstijl wordt doorgevoerd. Ik breng structuur aan, zorg dat alle typografie klopt en controleer de beelden, inclusief kleurcorrectie

Basisvorm DTP & Prepress

Dtp & prepress

Om bestanden helemaal perfect drukklaar te versturen naar een drukker is technische kennis en een oog voor detail belangrijk. Bijvoorbeeld welke kleurprofielen gebruikt moeten worden, of de resolutie voldoende is en is er wel of geen afloop nodig? Dit is standaard in mijn grafische werkwijze. Ik controleer alles goed en zorg dat het document in perfecte staat in druk gaat. 

Basisvorm DTP & Prepress - technisch

Beeld- en kleurcorrectie

Een belangrijk onderdeel van goede prepress en dtp is kleurcorrectie van beelden. Bij veel afbeeldingen die gedrukt worden is een kleine aanpassing cruciaal voor een mooie heldere uitstraling. Als beelden direct gebruikt worden en zonder verdere bewerking in druk gaan, zal de kleurkracht van het beeld flink verminderen. Daarom neem ik het op kleur brengen van beelden standaard mee in mijn dtp-werk.

DTP Kleurverschil na correctie

Naar de drukkerij

Altijd al willen weten hoe het eraan toegaat in een drukkerij? Niets is leuker dan je eigen werk op grote drukpersen te zien draaien. Een aantal jaar geleden heb ik een filmpje gemaakt van mijn bezoek bij het drukken van de 100ste DUIC.

Ben je op zoek naar een goede drukker?
Ik kan je helpen. Ik heb regelmatig contact met mensen die alles weten van de mogelijkheiden bij verschillende drukkerijen.