cuba

Voor en na simpele beeldbewerking (© Bas van Noppen)

Een van de meest onderschatte onderdelen in de grafische wereld is wat mij betreft het digitaal bewerken en corrigeren van digitale aangeleverde beelden. Vaak zie ik bij klanten dat een beeld klakkeloos in een ontwerp wordt geplaatst en zonder enige vorm van bewerking het productieproces in gaat. En daarbij bedoel ik niet het alom bekende shoppen, manipuleren van beelden;  een digitaal beeld leeft vaak enorm op van een simpele bewerking. ‘Alsof de zon gaat schijnen’ noem ik het vaak.

Een ruw digitaal beeld heeft, als het niet bewerkt is door een professionele fotograaf, een soort sluiertje over zich heen hangen. Dit zie je niet tot je het beeld bewerkt. Vaak als je dan het originele beeld terug ziet sta je verbaasd over het verschil. Zeker voor beelden die toegepast worden in drukwerk is deze bewerking cruciaal.

Ik werk volledig met een RGB workflow. Dat betekent dat ik mijn beelden niet direct omzet naar de beperkte kleurruimte van CMYK, maar alleen simuleer. Hierdoor kan ik het volledige kleurenspectrum van een RGB beeld blijven gebruiken. De juiste profielen zorgen dan dat uiteindelijk het beeld goed wordt omgezet naar de benodigde kleurruimte.  Zo zorg ik dat een beeld optimaal uit het productieproces komt en voor zowel voor print als online de maximale uitstraling behoudt.

Geïnteresseerd in mijn ervaring of wil je meer hierover weten?

Neem contact op en ik vertel je graag meer.

bas@basisvorm.nl | 06 21 42 0448

kite