Wageningen UR

Opdrachtgever: Wageningen UR
Opdracht: Ondersteuning grafisch werk

Voor Wageningen UR, University & Research heb ik regelmatig gewerkt op de communicatieafdeling van de campus. Daar wordt onder andere gewerkt voor de diverse universitaire en research-afdelingen met een team van vaste vormgevers en ontwerpers. Dit omvat een breed scala aan werk: folders, verslagen, brochures, uitnodigingen, etc.

Inspirerend

Op Wageningen UR ben ik in aanraking gekomen met diverse soorten projecten. Allemaal met een informatief en innovatief karakter, dat spreekt mij erg aan. Op de campus werkt je in een jonge omgeving die vooruit wil; nieuwe dingen onderzoeken en de wereld een stukje beter maken.

Voorbeelden

Een voorbeeld van werk wat ik voor Wageningen U&R heb verzorgd is het vormgeven van een folderlijn voor het ‘Departement of Animal Sciences’ oftewel het departement Dierwetenschappen. Dierenwetenschappen is betrokken bij onderzoek en onderwijs gericht op de gezondheid en het welzijn van dieren en mensen. De nadruk ligt op het functioneren van de dieren, zowel vanuit nieuwsgierigheid, maar ook in relatie tot de verscheidende functies die dieren hebben voor mensen.

Het departement is verdeeld in verschillende leerstoelgroepen met elk hun  hun eigen expertise. Voor elke groep is daarom een eigen folder gemaakt welke ingestoken kunnen worden in een verzamelmap.

Op basis van een ontwerp gemaakt door Wageningen UR heb ik de folders voor alle leerstoelgroepen vormgegeven en productieklaar gemaakt, met als resultaat een mooie map met folders waarin alle facetten van Dierwetenschappen worden belicht.

Back to Top