Opdrachtgever: Datamondial
Opdracht: e-book doorvertalen naar een gedrukte pocketguide.

DataMondial benaderde mij, in de eerste instantie om ze te helpen met het publiceren van hun e-book. Dit was een Word-document waarvan ze een PDF gemaakt wilden hebben voor op website. Het verzoek aan mij was om hier kritisch nar te kijken qua vorm.

16039_datam_boekjeoutsourcing_10x1810

Na het publiceren van de PDF was de volgende vraag om hier ook een gedrukte uitgave van te maken. Hiervoor heb ik het hele document opnieuw vormgegeven in de stijl van DataMondial. Het Wordbestand bevatte wel beeld, maar om het geheel een niveau hoger te brengen heb ik een nieuwe selectie gemaakt van beelden die de inhoud van het verhaal beter ondersteunen.

Uiteindelijk zijn we zo samen tot een mooie uitgave gekomen van de pocketguide ‘Logistieke administratie outsourcen‘. Bij Data Mondial vonden ze de nieuwe vormgeving van deze uitgave zo geslaagd, dat deze meteen ook is doorvertaald naar de digitale versie. Deze is aan te vragen op de website van Data Mondial.

Van een Word-document naar een mooie gedrukte uitgave, bij deze opdracht had ik echt het gevoel een toegevoegde waarde te kunnen bieden naar de klant.