vorm
Bas is vormgever

Ik geef vorm aan ideeën, schetsen en ontwerpen. Waar een ontwerper graag aan de slag gaat met een leeg vel, wil ik als vormgever juist aan de slag met een kapstok met vorm, kleur en stijl. Ik zie het als mijn taak om het idee van een ontwerper de juiste vorm te geven. Het is daarbij de uitdaging ervoor te zorgen dat al het beeld en tekst in een ontwerp past. Beelden en teksten worden hiermee zelf dan ook de vorm.

Bas is DTP’er

Als DTP’er zorg ik er voor dat de vorm goed uitgevoerd wordt. Voor een mooi eindresultaat moet technisch ook alles kloppen. Resolutie, kleuromzetting, typografie. Ik breng structuur aan, doe kleurcorrectie op de beelden, een technische controle en prepress. Dankzij mijn ervaring in het grafische vak kom ik niet vaak meer voor vervelende verrassingen te staan.

Regelmatig komt opmaken neer op grootschalig knip & plak werk. Dit werk moet zeker niet onderschat worden. Dit is werk waar veel expertise en gestructureerde werkwijzen voor nodig zijn. Het is hierbij belangrijk goed het overzicht te hebben. Ik kan dat als geen ander.

Bas IS ERVARING

In 1998 ben ik afgestudeerd op het Grafisch Lyceum Utrecht. Daar heb ik nog de oude kneepjes van het grafische vak meegekregen; scannen, lithograferen, belichten. Maar het grafische vak ontwikkelde zich in die periode snel. Apple computers werden het werkgereedschap, fotos werden digitaal, Desktop Publishing ontstond, de DTP’ers werden de nieuwe Photoshop- en Quark X-press goeroes. Dat was aanvankelijk nog internetloos (je vraagt je nu wel eens af hoe het ooit kon), maar groeide al snel door naar het digitale, multimediale leven van nu.

Ik ben meegegroeid met de nieuwe ontwikkelingen naar wat het grafische vak vandaag de dag is. Vormgeven en DTP blijven altijd mijn basis, maar ook webdesign, video-animatie en digital publishing (online magazines) vallen binnen mijn pakket. Dit beheers ik tot op een bepaald niveau, daarom werk ik graag samen met mensen uit mijn netwerk als een opdracht gecompliceerder wordt. Denk hierbij aan gespecialiseerde webdesigners, video-editors, ontwerpers, tekstschrijvers en communicatiespecialisten. Ik functioneer dan als een brug tussen concept en uitvoering.

Bas IS VORM

Kortom, zoekt je een goede, breed ontwikkelde vormgever om een ontwerp vorm te geven en uit te voeren? Van magazines tot flyers, van huisstijlen tot banners, van websites tot geanimeerde digitale banners,  bij mij ben je aan het juiste adres!

Geïnteresseerd? Geef eens een belletje, of stuur een mail.
Ik kom graag langs om samen verder te praten.

06 21 42 0448 | Bas@basisvorm.nl