Naast mijn functie als DTP’er/vormgever heeft het maken van online animaties en het monteren van (web)video’s altijd een rol gespeeld in mijn werk.

Dit heeft zijn oorsprong in het werken met Flash. Als webbouwer kreeg ik daar uiteraard veel mee te maken. Dit resulteerde regelmatig in het maken van geanimeerde flashbanners of webanimaties. Met het verdwijnen van Flash is dit minder geworden maar bijvoorbeeld Adobe Edge lijkt deze functie aardig over te nemen.

Via een voormalige werkgever ben ik betrokken geraakt bij het ontwikkelen van simpele animaties, onder andere voor het maken van banners op de vertrekschermen op Schiphol. Voor deze banners heb ik ervaring met het programma Apple Motion opgedaan, de tegenhanger van After Effects. Motion is software voor het maken van dynamische videoanimaties en leaders. Ideaal voor o.a. narrowcasting.

Daarnaast werk ik met enige regelmaat op kleine schaal aan videomontage. Dit kan het monteren van een youtube-filmpje zijn, een software-tutorial, of bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie. Ik heb hiervoor ervaring met onder andere ervaring met Final Cut en Camtasia.

Wilt u meer hierover weten of voorbeelden zien? Neem dan contact op en ik kom graag langs met mijn digitale portfolio.